Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Testvérvárosok képes leírás - Szolnok.tlap.hu
részletek »

Testvérvárosok - Szolnok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szolnok.tlap.hu » Testvérvárosok
Keresés
Találatok száma - 6 db
Bielsko-Biała (Lengyelország)

Bielsko-Biała (Lengyelország)

Bielsko-Biała (németül Bielitz-Biala, csehül Bílsko-Bělá) - város Dél-Lengyelországban, a Grodzki járásban, a Sziléziai vajdaságban, a Sziléziai és a Kis-Beszkidek lábánál, a Biała folyó mellett. Jelenleg 176 453 lakosa van Lengyelország gazdaságilag egyik legfejlettebb városa (egyebek mellett 5%-os munkanélküliségével). Itt született Schickedanz Albert, német származású magyar építész.

Eastwood (Anglia)

Eastwood (Anglia)

Eastwood Szolnok Angliai testvérvárosa. Az oldal Angol nyelven Eastwood város híreit, hivatalait, történelmét és főbb nevezetességeit mutatja be, továbbá érdekességeket is megtuthatunk a településről.

Forli (Olaszország)

Forli (Olaszország)

Forlì egy város Olaszországban. Az oldalon Foli város fekvését, történelmét, híres szülötteit és nevezetességeit mutatják be angol nyelven, valamint összegyűjtötték a legfontosabb linkeket is róla.

Nagybánya (Románia)

Nagybánya (Románia)

Nagybánya, Máramaros megye közigazgatási központja, Románia észak-nyugati részén, a megye nyugati részén található. A település a tengerszinttol mért 228m magasan helyezkedik el, a 47° 39` és 47° 48` északi szélességi fokok között, valamint a 23° 10` és 23° 30` keleti hosszúsági fokok között. elen pillanatban, közigazgatásilag öt települést foglal magába: Nagybánya várost, Borpatak, Blidár, Firiza és Fekete Völgy falvakat. A város mintegy 23.471 (1804 ha beépített) hektáron terül el. Az 1992-es népszámlálás eredménye szerint 149.205 lakosa volt (25.364, 17.4 % magyar), a 2000-es népszámlálási adatok szerint pedig 137.921 (20.466, 14,8% magyar). Így Nagybánya az ország 17-ik helyen áll a lakosság szempontjából...

Reutlingen (Németország)

Reutlingen (Németország)

Reutlingen a württembergi Schwarzwald-kerület és R. kerület fővárosa aSváb-Alp lábánál, az Echaz és vasút mellett, termékeny vidkéne, (1890) 18 542lak., virágzó szövőiparral, főképen nagy pamutszövőkkel, gyapju- éspamutfonókkal, kelmefestőkkel, jelentékeny bőriparral, továbbá gépgyártással ésműmalmokkal; szövőiskolával, pomologiai intézettel; egy kénes fürdővel; a XIII.és XIV. sz.-ból való gót templommal, amely egyike Württemberg legszebbtemplomainak. R. List nemzetgazda szülőhelye, akinek 1863. ércszobrot emeltek.R. 1240-ben lett birodalmi várossá; a sváb földön először fogadta be areformációt; 1803. került Württemberghez. 1377 máj. 14. a városiak Ulrik grófellen harcot vívtak. V. ö. Jacobsen, Die Schlacht bei R. (Lipcse 1882);Hochstetter, Führer durch R. (1894).

Shoham (Izrael)

Shoham (Izrael)

A Wikipédia Angol nyelvű oldalán egy rövid leírást találhatunk Szolnok Shoham nevű testvérvárosáról, mely Izraelben található. Shoham városában mintegy 20.000 ember él, a területe 5,9 négyzetkilóméter.

Tuti menü