Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyéb képes leírás - Szolnok.tlap.hu
részletek »

Egyéb - Szolnok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szolnok.tlap.hu » Egyéb
Keresés
Találatok száma - 10 db
Ingyenes angolóra Szolnokon

Ingyenes angolóra Szolnokon

Ingyenes angol nyelvoktatás, nyelvtanfolyam amerikai misszionáriusokkal, heti rendszerességgel, Szolnokon, nyáron is. Az angolórák ötvözik a nyelvtanfolyam és a nyelvi klub előnyeit, és sokat segíthetnek a szóbeli nyelvvizsgára illetve érettségire való felkészülésben. Előzetes bejelentkezés vagy regisztráció nem szükséges.

Magyar gulyás

Magyar gulyás

Magyar gulyás étel: Az a közel két évszázad ahonnan leírása, eredetének kutatása a pusztai emberek bográcsától indult hódító útjára nem vesztette el fényét, értékét. Lehet, hogy eredetileg nem is magyar étel - ködös múltját a török kortól eredeztetik elismert néprajzosok is -, de az egyszerű pásztor emberek leleménye, a magyar őrölt paprika megjelenése, a magyar ember ételszeretete tette azzá ami, a világon a nevünkhöz kötődő, mással össze nem hasonlítható magyar étellé. Pár éve egy nemzetközi felmérés készült arról, hogy egyes nemzetekre miről ismernek rá bárhol a világon. Magyar Gulyás - Magyarországot Amerikától Japánig, északtól-délig legtöbben az alábbi jelképekkel, fogalmakkal azonosították: gulyás, paprika, pálinka, csikós, foci aranycsapat, Balaton, Budapest. Ezek ma is jelen vannak, értékek, minőségek. Ne akarjunk erőltetett új jelképekkel megfelelni az esetleges látszat elvárásoknak. Az Európai Unió tagjaként a gyökereinkre kíváncsiak, ezt várják el minden nemzettől. Egy európai nép őrizze, ápolja igazi értékeit, hagyományait...

Szolnok - térképkalauz

Szolnok - térképkalauz

Részletes várostérkép, autóstérkép és útvonaltervező, műholdas térkép és domborzati térkép. A Térképcentrum részletes településtérképe. A térkép utcaszintű, ezért a legkisebb településen is megtaláljuk a célt. Az oldalról átjutunk a MÁV menetrendjéhez is.

Szolnok fórum

Szolnok fórum

A fórum főbb témakörei: Szolnoki hírek, érdekességek, gazdasági élet, üzlet, sport, szabadidő, politika és kultúra. A Szolnok fórum minden véleményt publikál, amely nem sért valamilyen törvényt, vagy nem lépi át a jó ízlés határát. Olyan témákat választhat, mint a sport, színház, média, szabadidő eltöltés, bulvár, turisztika, közlekedés és bármilyen fontos, vagy kevésbé fontos, inkább érdekes hír, esemény. Most itt a lehetőség, ezrek fogják olvasni javaslatait, véleményét! A fórumok fontosságát az is jelzi, hogy olyan mindenkit érintő esetekben is kérik a lakosság véleményét, mint pl. az egyik nagyvárosunkban elhelyezett forgalmi jelzőtáblák elhelyezése, logikus, vagy zavaró volta. A város vezetői élhető környezetet szeretnének kialakítani, melyet nem csak a hatalmi szó irányít, hanem sokak véleményét meghallgatva, a felmerült lehetőségeket mérlegelve olyan döntéseket szeretnének hozni, ami sokaknak megfelelő...

Szolnoki cégtudakozó

Szolnoki cégtudakozó

Cégek Szolnok településen, vélemények. Minden ami szolnok, szoftver, mélyépítés témakörben megtalálható Szolnok helységben. Az oldal a cégek nevét, elérhetőségeit és tevékenységét/tevékenységeit ismerteti.

Szolnoki Evangélikus Egyházközség

Szolnoki Evangélikus Egyházközség

A szolnoki egyházközség a Magyarországi Evangélikus egyház egyik gyülekezete. Mint ilyen, az országunkban harmadik legnagyobb keresztyén felekezetnek a része, a reformáció lutheri ágához tartozik. Ugyanakkor ezen a területen kisebbségben, szórványhelyzetben élnek az evangélikus hívek. Ez a körülmény lehetőséget ad arra, hogy kicsiny közösségünk családias, mozgékony és eleven legyen. Hitünk középpontjában az áll, hogy Isten szeret bennünket, szeretetét Jézus Krisztus életén keresztül félreérthetetlenül megmutatta, és szeretete minden rosszat, még a halált is képes legyőzni. E meggyőződésünk alapja a Biblia tanúságtétele, amely Isten kijelentését tartalmazza, és amely annak a küldetésünknek is a forrása, hogy Isten szeretetét szavaink és egész életünk révén másokkal is megosszuk. Reméljük, hogy személyesen is találkozhatunk. Addig is hadd nyújtsunk egy kis ízelítőt gyülekezetünk életéből: honlapunkon megtaláhatók az alapvető információk az egyházközség rendszeres alkalmairól, elérhetőségeiről, sőt a történetéről is!

Szolnoki Református Egyházközség

Szolnoki Református Egyházközség

Gyülekezetünk újra fejlődésnek indult. Rendszeres alkalmaink közé tartozik az ifjúsági és felnőtt bibliaóra, a felnőtt konfirmációi felkészítő is és a hittan az általános iskolában. Annak idején egyetlenegy hittanos csoport sem volt, ma tizennégy van. Három gyülekezeti és három bibliakör működik, más-más profillal. Új szint hoztak a gyülekezet életébe a kirándulások, nyári táborok, testvérgyülekezeti kapcsolatok. A lelki és szenvedélybetegek dömösi köre hatvan-hetven taggal működik rendszeresen. Igen hatékonyan és eredményesen működik a felnött konfirmác MIndez persze egyre bővülő munkatársi kör együttmüködésével vált lehetségessé. Mivel a mai gyülekezeti élet nagy része nem a templomban, hanem kisebb családias jellegű csoportokban folyik, égető szükség mutatkozott egy új, korszerű gyülekezeti ház felépítésére. Reménység szerint 2004-ben beköltözhető lesz. Lassan a városunkhoz csatolt Szandaszőlős reformátussága is gyülekezetté szerveződik. Stummerné Nagy Ágnes lelkipásztor gondozása alatt. Most tartanak a templomépítés előkészületeinél...

Szolnoki Repülő Egyesület

Szolnoki Repülő Egyesület

Hogy is kezdődött? A vitorlázórepülés fejlődése Magyarországon a külföldihez képest kis eltolódással indult meg Műegyetem Sportrepülő Egyesület keretén belül, az 1920-as években. Szolnok azonban hamarosan a hazai vitorlázórepülés fontos bázisává vált. 1932-ben alakult meg Közép-magyarországi Autó- és Motor Club (KAMC) szolnoki titkársága, melynek tagjai az országot járva felfigyeltek a MÁVAERO repülőklub tevékenységére. 1933 tavaszától a szolnoki fiatalok mind gyakrabban látogattak el a budaörsi repülőtérre, s bekapcsolódtak az ottani repülésbe. Egyre erősödött az elhatározás a szolnoki repülés megindításáról. Rubik Ernő (repülő tervezőmérnök, a műegyetemi sportrepülők konstruktőre és egyben a Magyar AERO Szövetség műszaki ellenőre) pedig minden segítséget megígért és meg is adott a szolnokiak felvetésére, hogy szeretnének városukban is repülőgépet építeni s repülni. Szolnok város vezetői nem ellenezték, de nem is támogatták az elképzelést, így a munkálatok elkezdésének anyagi hátterét maguk a tagok teremtették meg. 1934 őszén a szolnoki tűzoltólaktanya garázsában végre megkezdődött két Zögling típusú iskola vitorlázó repülőgép építése néhány lelkes műszaki szakember segítségével.

Szolnoki üzletek

Szolnoki üzletek

Szolnok városának üzleteit összefogó információs oldalunk a jövőt hozza el Önnek! Bizonyára Ön is tudja és érzi, hogy az információ szerepe napjainkban felértékelődött, hiszen annyi van belőle, hogy a választás nehézkessé válhat. Mi segítünk abban, hogy az Ön üzletéről a megfelelő minőségű és tartalmú információ eljusson a megfelelő helyre a megfelelő időben! Alapvető filozófiánk, hogy a munkánkkal elégedett ügyfél az internetes megoldások széles körét biztosan és hatékonyan használhassa fel saját üzleti céljai érdekében!

Hirdetés
TiszaPart Mozi

TiszaPart Mozi

A szolnoki TiszaPart Mozi hivatalos weblapja: műsorok, programok, fórum, képgaléria és archívum a moziról. A szerkesztő gondolatai a honlappal kapcsolatban: Emlékszem, anno éppen a Tisza Moziban láttuk osztálytársaimmal Homoki-Nagy István természetfilmjeit. A vászonról izgalmas bepillantást kaptunk az erdő állat-és növényvilágába. Nem zavart akkor még bennünket olyan kérdés, hogy vajon megrendezett volt-e a film vagy sem, hiszen később rákérdeztünk a biológiát tanító Jutka néninél, hogy tényleg igaz, hogy a vizsla ilyen jó nyomkövető? És tényleg igaz. Az Alföld közepén egy kis filmlátogató természet-búvár közösség alakult. Talán jobban figyeltünk órán is, és az is lehet, hogy ennek hatására lettem IPM olvasó. Tudomány és a film. Nagyon fontos területe társadalmunknak, hiszen mindkét szféra a közösségeknek szól. Teremt és érzékenyít egy olyan világban, ahol a közösség már-már szitokszó. Gondolják csak el milyen fontos volt ez a két szó akkor, amikor a Másfél millió lépés Magyarországon című sorozatot nézhettük! Napjainkban azonban a korszellem más. Az ismeretterjesztő csatornák zöme szeret érzékenyíteni, a tudomány eredményeivel megismertetni nézőit. Többé-kevésbé sikerül is nekik a tudásátadás. Divatos szóval a kompetenciaemelés. De az üzemszerű műsorfolyamból éppen a közösség-alakítás, a beszélgetések maradnak ki...

Tuti menü