Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sport képes leírás - Szolnok.tlap.hu
részletek »

Sport - Szolnok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szolnok.tlap.hu » Sport
Keresés
Találatok száma - 5 db
Gördögök

Gördögök

Célunk, hogy lehetőséget teremtsünk a szabadidő hasznos, egészséges eltöltéséhez túrák, versenyek rendezésével, a természet látnivalóinak megismertetésével, a természet szeretete és védelme szellemében, valamint az ifjúság nevelése. Ismerjük a környék nevezetességeit, tudjuk mikor merre érdemes kirándulásokat tenni. Könnyű kis túrákra hívunk mindenkit, de aki komolyabb erőfeszítésre vágyik, annak is tudunk programot ajánlani. Nyílt, illetve Családi rendezvényeinken bárki résztvehet, legyen az túra vagy verseny. Várunk mindenkit rendezvényeinken egész évben! Mi havonta egyszer lehetőséget biztosítunk egy kis egézséges testmozgásra.

Szolnok Soldiers

Szolnok Soldiers

A Szonok Soliders amerikaifutball csapat hivatalos honlapja: hírek a csapatró, csapattagok, videók, galéria, letöltések és fórum. A honlapon rendszeres véradást is szerveznek, mellyel két ember életét mentheted meg.

Szolnoki MÁV FC

Szolnoki MÁV FC

A Szolnoki MÁV FC hivatalos honlapja: hírek a focicsapatról, csapattagok, csapatvezetők utánpótlás, fotóalbum és fórum. A honlapon elolvashatjuk a csapat mérkőzéseinek összefoglalóját továbbá értékelését.

Szolnoki OLAJ Kosárlabda Klub

Szolnoki OLAJ Kosárlabda Klub

A honi kosárlabda élet fellegvárának legnépszerűbb sport klubja, a többszörös Magyar Bajnok és Magyar Kupagyőztes Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub. A kosárlabda szakosztály 1959 tavaszán alakult meg. Hogy hogyan? Nos, néhány fiatal olajos dolgozó, miközben sportolási lehetőséget keresett - a kosárlabdánál kötött ki. Alkalmanként összejöttek, játszottak és egyre komolyabban, egyre többen. Néhány nevet - a teljesség igénye nélkül, akik újraélesztették Szolnokon a férfi kosárlabdát - megemlítve: Suba Sándor, Simon Norbert, Márhoffer József, Szili József, Pékó Gyula, Vadász György. Az alkalmi társulat Lőrincz Andor személyében kitűnő menedzserre akadt, aki jó ismerője volt a szolnoki sportéletnek, illetve a kosárlabdáhak. A későbbiek folyamán "külső" erősítés is érkezett a csapathoz, zömmel a szolnoki, egyetemet végzett fiatalok köréből. Így lett Olajbányász-játékos Boháty Lajos, Dusa István, dr. Juhász Pál, Ercsényi Pál, Szokodi Gyula. 1959-ben a csapat a városi bajnokságban szerepelt. Ekkor került a szakosztályhoz két 16 éves fiatal: Fehérvári Kálmán és Acsay Attila, ők jelentették akkor az utánpótlást. A városban még egy férfi kosárlabda csapat alakult a Vörös Meteornál az NB I-es női gárda árnyékában. A két férfi együttes között komoly rivalizálás folyt, ám a Vörös Meteor férfi csapata nem bizonyult hosszú életűnek megszűnt a szakosztály...

Szolnoki Vízilabda Sportclub

Szolnoki Vízilabda Sportclub

A klub történetéből: (1921-1950 Szolnoki MÁV) Pilczer Sándor rendezte az első úszóversenyt a Holt-Tiszában és 1921-ben ő alakította meg a szakosztályt is (Szolnoki MÁV). (1950-1973 Szolnoki Dózsa) 1950. október 8-án a Bp. Dózsa látogatott Szolnokra, hogy az egy héttel korábban befejeződött bajnokság után barátságos mérkőzést játsszon a Tisza-parti csapattal. A mérkőzés előtt Taródy Zoltán r. alezredes, a belügyi sportközpont vezetője 'üdvözölte a Szolnoki Dózsa újonnan megalakult vízilabda-szakosztályát'. Az 1950-es bajnokságot pályaválasztóként ugyancsak Bp. Dózsa ellen, hazai pályán kezdték - vereséggel, mert a fővárosiak 10-2 arányban jobbnak bizonyultak. Két nappal később Csepelen az újonnan létrejött Bp. Honvéd ellen szintén vereséget szenvedtek (2-8). Június 11-én aztán a Bp. Lokomotív ellen végre megszerezték az első bajnoki pontot (3-3), de az akkor ÉDOSZ néven szereplő, mai Ferencváros a Sportuszodában már megint kemény diónak bizonyult (4-10). Az első győzelem a Bp. Előre ellen Szolnokon született az ötödik fordulóban (3-2), ismét visszaesés következett (Vasas ellen 0-8), majd újabb döntetlen (6-6) a Tatabánya ellen...

Tuti menü